Sunday, June 19, 2016

Berbuka di atas Motor

Bismillah.

Saja nak tukar selera.
Kadang-kadang bosan juga makan percuma di masjid.
Memanglah boleh jimat duit.

Mungkin sebab amukan jiwa membuatkan saya terdetik untuk pergi ke Bazaar.
Padahal tinggal beberapa minit lagi dah nak berbuka.
Saya pula masih tercari-cari nak beli apa.
Makanan, minuman, memang banyak. Tapi tak tahu nak pilih yang mana satu.

Saya nak makan benda yang simple-simple.
Lalu saya tercari-cari roti john.
Tapi lepas tiga kali pusing satu bazaar, tak juga jumpa-jumpa.

Sampailah saya tersinggah ke satu gerai yang ada tulis jual roti john.
Bila ditanya, roti johnnya sudah habis.

Masa tu dah nak masuk waktu dah. Makanan pun belum beli lagi. Lols.

Akhirnya saya pun belilah murtabak.

Selain murtabak, saya sempat beli air Ribena Peach (ingat nak beli Green Tea tapi tak ada pula, dah habis jual kot) dan juga epal. Saya tak makan sayur, so Mummy saya pesan agar saya makan buah yang suka saya makan bagi mengganti sayur.

Saya bawa 115 km per jam untuk sampai semula ke UKM. Sampai je trafik light yang tengah berwarna merah, azan baru je berkumandang.

Saya pun, makanlah epal yang tak dicuci, di atas motor.
Sempat lagi saya tengok pemandu kereta di sebelah saya yang sedang makan sandwich.

Kolej Ibu Zain,
Mendung,
Petang.

Doakan agar saya mampu menjawab soalan Penentuan Struktur Organik pada hari esok, in sha Allah.

1 comment:

  1. Haihh.... buka puasa atas motor pulak dah... minggu depan balik sini.

    ReplyDelete

Sila tanda 'Notify Me' supaya anda mendapat balasan komen dari saya in sha Allah. :)