Friday, August 15, 2014

Jadi, Aku Dapat Universiti Mana?

Bismilllah.

Keputusan kemasukan pelajar ke universiti lepasan Matrik/Asasi/Setaraf telah pun diumumkan 12hb Ogos 2014 yang lalu. Nak tahu aku dapat sambung mana?


Alhamdulillah.

Dapat pilihan pertama. Syukur kepada Allah. 

Lepas ni banyak persiapan kena urus. Kena bayar yuran pendaftaran, buat medical check-up, beli baju baru, seluar baru, pensel baru, handphone baru (amboi!). Ahahaha. 

Dalam keseronokan kita bergembira, ingat-ingatlah juga dengan kawan-kawan kita yang kurang bernasib baik, yang tak dapat pilihan bidang yang diminati, atau langsung tak ada peluang untuk belajar. Aku sedih tengok kawan-kawan rapat aku tak dapat sambung dalam bidang Sains Tulen. Semua dapat kursus aliran kemanusiaan yang mungkin agak baru bagi mereka. Ada yang dapat pengurusan pembinaan, pengurusan awam, pengurusan sumber manusia, hatta ada kawan aku yang memang dari aliran sains, dapat kursus Seni Gunaan (Seni Halus)! Sila bayangkan betapa kecewanya kawan aku seorang tu. Tak apalah, dah rezeki mereka dapat tu kan. Bersangka baik sahaja. 

Harap-harap Allah permudahkan segala urusanku nak masuk UKM ni. Alhamdulillah, adalah dapat contact kawan-kawan yang sama masuk UKM, tapi masih berlainan kursuslah. Kebanyakanya pelajar Kimia UKM ialah wanita, lelaki boleh kira dengan jari je. Oh.

Semoga semuanya berjalan lancar in sha Allah.

Okey.


6 comments:

  1. tahniah !! all the best to you (:

    ReplyDelete
  2. kimia?

    hoho..kimia ni memang best woo.

    ReplyDelete
  3. tahniah...dapat kos ni mesti result gempak :)

    ReplyDelete
  4. tahniah. semuga terus sukses dalam bidang yang minat ni.

    ReplyDelete

Sila tanda 'Notify Me' supaya anda mendapat balasan komen dari saya in sha Allah. :)