Saturday, May 18, 2013

Menang Ebook Competition dan Review Blog Cik B

Assalamualaikum.

Lama kan aku tak update blog? LOL.

Alright, cuma nak bagitau 3 perkara.

Pertama, 19 Mei ni aku dah nak daftar masuk ke Kolej Matrikulasi Labuan. Berita buruknya, aku akan stay jurusan sains. T____T Ok, jangan tanya aku kenapa. Pasti Tuhan ada perancangan-Nya yang tersendiri.

Okey, yang kedua. Masih ingat lagi tak kempen download dan baca ebook Oh My Cupcakes! aku tu? Ni mesti buat-buat lupa, kan kan? Kesian aku, sikit je orang nak baca ebook mini percuma aku yang berjumlah sebanyak 50 lebih muka surat tu. Tapi tak apalah, at least ada juga orang yang nak baca. Sekarang, ebook aku tu dah tak boleh dibaca sebab tarikh kempen dah berakhir. Rugilah siapa-siapa yang tak sempat nak baca.

Alhamdulillah. Okey, dapat nombor 2 je. Kalau korang tolong aku add ebook aku, entah-entah boleh dapat nombor 1 kot. Hmmm, tak apa, bersyukur dengan apa yang ada. Dapat iPad pun okey juga. Muahahahahaha. Tapi aku sekarang dah nak study kat Labuan. Macamana aku nak tuntut hadiah aku tu? Harap2 adik2 aku tak kasi rosak iPad tu. -.-



Yang ketiga, aku nak buat blog review untuk Cik B. Tahniah buat beliau sebab dia seorang je yang buat review ebook aku di blog untuk kempen ebook aku ni. Yang lain ni, mesti malas kot. Huuuu, tak apalah, mungkin dorang sibuk nak jaga anak.


Aku sangat suka dengan header Cik B. Sangat simple. Tak berserabut! Kanak-kanak empat tahun pun boleh baca perkataannya!


Salah satu ciri blog Cik B ialah, dia suka promosikan iklan-iklan dalam entri blognya. Dan aku memang suka sangat tengok iklan Cheesy Powder ni! Kemain lagi, boleh buat dengan wedges ala-ala KFC.  Perghhh!



Kalau korang perasan lah kan, entri-entri Cik B ni tak banyak guna ayat-ayat rojak. Tahu maksud ayat-ayat rojak? Alah, yang 'aq', 'ko', 'tanak' (tak nak). LOL. -.- Jadi bila baca je entri Cik B, mata pun senang memandang. Tak payah nak berserabut men'terjemah'kan setiap ayat rojak yang sememangnya menyakitkan bebola mata. T_____T

Melalui tulisan-tulisan Cik B, aku dapat perhatikan dia seorang yang tak suka menulis entri berbaur gosip atau mengumpat. Tahniah! Susah nak cari blogger yang syariah-compliant entrinya. Kalau setiap hari asyik baca entri gosip-panas-meletup, silap-silap boleh jadi fitnah. -.-

Ini salah satu entri tentang kelebihan bulan Rejab.  Cik B siap edit foto lagi tau!


So, itu je review ringkas dari aku. Actually aku nak buat yang lebih special sikit untuk review blog ni, tapi memandangkan dia seorang je yang hantar review ebook aku, maka secara otomatisnya, mood aku pun down gila nak tulis sesuatu yang kebabom!. -.-

Anyway, semoga cik B terus sukses dalam segala bidang yang dia ceburi. In sha Allah.

Baiklah. Lepas ni dah jarang kot nak update entri.

Sebab aku akan belajar di kolej...! Moga dipermudahkan segala urusan. In Sha Allah. Amin...


Assalamualaikum. ;)

6 comments:

  1. wah..tahniah la menang tempat kedua pun kira hebbat juga dong..hehe.. ipad tu.. :)
    minggu depan dah masuk matrik usaha ja ya.. :) all the best.. ehehe

    ReplyDelete
  2. Hehe, good luck ye :)

    Btw, jemput join ^_^
    http://lystra-lily.blogspot.com/2013/05/segmen-blogwalking-sambil-like.html

    ReplyDelete
  3. tahnih.. :) ok la no2. top 5

    ReplyDelete
  4. follower ke 536..

    hai.. salam kenal.. =)

    done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. jenguk orang yg datang komen kat blog kite tuh hehe

    ReplyDelete