Saturday, May 18, 2013

Menang Ebook Competition dan Review Blog Cik B

Assalamualaikum.

Lama kan aku tak update blog? LOL.

Alright, cuma nak bagitau 3 perkara.

Pertama, 19 Mei ni aku dah nak daftar masuk ke Kolej Matrikulasi Labuan. Berita buruknya, aku akan stay jurusan sains. T____T Ok, jangan tanya aku kenapa. Pasti Tuhan ada perancangan-Nya yang tersendiri.

Okey, yang kedua. Masih ingat lagi tak kempen download dan baca ebook Oh My Cupcakes! aku tu? Ni mesti buat-buat lupa, kan kan? Kesian aku, sikit je orang nak baca ebook mini percuma aku yang berjumlah sebanyak 50 lebih muka surat tu. Tapi tak apalah, at least ada juga orang yang nak baca. Sekarang, ebook aku tu dah tak boleh dibaca sebab tarikh kempen dah berakhir. Rugilah siapa-siapa yang tak sempat nak baca.

Alhamdulillah. Okey, dapat nombor 2 je. Kalau korang tolong aku add ebook aku, entah-entah boleh dapat nombor 1 kot. Hmmm, tak apa, bersyukur dengan apa yang ada. Dapat iPad pun okey juga. Muahahahahaha. Tapi aku sekarang dah nak study kat Labuan. Macamana aku nak tuntut hadiah aku tu? Harap2 adik2 aku tak kasi rosak iPad tu. -.-



Yang ketiga, aku nak buat blog review untuk Cik B. Tahniah buat beliau sebab dia seorang je yang buat review ebook aku di blog untuk kempen ebook aku ni. Yang lain ni, mesti malas kot. Huuuu, tak apalah, mungkin dorang sibuk nak jaga anak.


Aku sangat suka dengan header Cik B. Sangat simple. Tak berserabut! Kanak-kanak empat tahun pun boleh baca perkataannya!


Salah satu ciri blog Cik B ialah, dia suka promosikan iklan-iklan dalam entri blognya. Dan aku memang suka sangat tengok iklan Cheesy Powder ni! Kemain lagi, boleh buat dengan wedges ala-ala KFC.  Perghhh!



Kalau korang perasan lah kan, entri-entri Cik B ni tak banyak guna ayat-ayat rojak. Tahu maksud ayat-ayat rojak? Alah, yang 'aq', 'ko', 'tanak' (tak nak). LOL. -.- Jadi bila baca je entri Cik B, mata pun senang memandang. Tak payah nak berserabut men'terjemah'kan setiap ayat rojak yang sememangnya menyakitkan bebola mata. T_____T

Melalui tulisan-tulisan Cik B, aku dapat perhatikan dia seorang yang tak suka menulis entri berbaur gosip atau mengumpat. Tahniah! Susah nak cari blogger yang syariah-compliant entrinya. Kalau setiap hari asyik baca entri gosip-panas-meletup, silap-silap boleh jadi fitnah. -.-

Ini salah satu entri tentang kelebihan bulan Rejab.  Cik B siap edit foto lagi tau!


So, itu je review ringkas dari aku. Actually aku nak buat yang lebih special sikit untuk review blog ni, tapi memandangkan dia seorang je yang hantar review ebook aku, maka secara otomatisnya, mood aku pun down gila nak tulis sesuatu yang kebabom!. -.-

Anyway, semoga cik B terus sukses dalam segala bidang yang dia ceburi. In sha Allah.

Baiklah. Lepas ni dah jarang kot nak update entri.

Sebab aku akan belajar di kolej...! Moga dipermudahkan segala urusan. In Sha Allah. Amin...


Assalamualaikum. ;)

Wednesday, May 8, 2013

Minggu Kelam-Kabut!

Assalamualaikum.

Maaf, maaf, maaf, maaf dan maaf sangat-sangat-sangat sebab aku betul-betul tak sempat nak blogwalking dan balas komen blog korang! T______T (Dan mungkin lepas ni pun dah jarang kot)

Dah lama aku tak update blog, viewers pun menurun. Kalau viewers korang menurun secara mendadak mesti korang bising punya, kan? Hmm, tak kisahlah.

Okey, berbalik kepada tajuk entri.

Kelam-kabut? Hmmm, taklah juga, cuma aku je yang pepandai nak meng-kelam-kabut-kan keadaan! Lols.


Alhamdulillah. Masa aku dapat tahu aku diterima untuk ke kolej ni, terus aku teriak macam orang gila sampai parents yang sedang khusyuk menikmati makan tengah hari di dapur berlari-lari anak ke arah ruang tamu demi memastikan yang aku tak terkena sampuk dengn jin. Lol.

Aku tak mohon mana-mana pun kecuali ke kolej matrikulasi. Form 6 pun aku tak dapat. Nak buat rayuan tu, parents kata tak payahlah, sebab dah dapat tawaran kolej.

Aku dapat Sains, tapi kalau boleh aku nak tukar ke akaun, sebab aku memang tak minat sangat-sangat dengan sains!  Tapi kalau aku tak dapat tukar akaun, aku akan cekik staf pentadbiran tu sampai aku dapat! Okey, itu agak kejam. Tak apalah kalau aku tak dapat tukar ke akaun, tapi aku akan pilih modul 2 yang tak ada biologi, sebab aku tak nak bedah katak dan tikus ataupun main test-test darah. Yuks! Walaupun terpaksa berhadapan dengan subjek Fizik sekali lagi! -.-

So sekarang ni memang tengah busy kot nak packing itu itu, seluar slack aku pun agak panjang sampai kaki aku boleh terpijak pergelangan kaki seluar tu. Kenapalah pengusaha seluar slack ni tak tahu bahawa masih ramai lagi lelaki yang bertubuh pendek macam aku ni? Tak fasal-fasal aku kena pakai seluar slack terlebih labuh, dah macam badut agaknya. 

Terima kasih buat abah dan mummy yang terlebih teruja untuk menyediakan segala keperluan untuk aku. In sha Allah, kalau aku dapat tukar ke akaun, aku akan rajin belajar dan lipat gandakan usaha! Haha, tapi kalau stay dengan aliran sains, hmm, tengok mood aku kot? Hish, tak pandai bersyukur betul aku ni! T___T

Okey, Assalamualaikum! ^_____^