Wednesday, April 24, 2013

#Wordless Wednesday - Form 6


Monday, April 22, 2013

Akan Terbit - Cik PA Glamor

Assalamualaikum.

Lama sangat ya aku tak update entri blog. Maaf sangat-sangat, tak sempat nak balas komen ke blog korang dan blogwalking. Ada masa yang terluang akan aku usahakan. Lagipun, minggu ni keluar keputusan tawaran ke matrikulasi dan tingkatan enam. Lagilah rasa cuak, berdebar-debar! Oh!




Ini novel keempat dari penulis novel dan penulis skrip yang kian melonjak naik namanya, Mama Bella. Telemovie beliau yang terbaru bakal disiarkan di Astro Prima, bertajuk Samosa Hangit Inti Sardin. Ada lakonan Noor Khiriah pelakon wanita komedi tu, jangan risau. :3


Tajuk asal novel ini : Diari Bekas Setiausaha Gedik.

Tapi ditukar, macam biasalah, kalau penerbit PTS, memang ketat sangat proses penilaian proposal dan manuskrip. T__________T

Jumlah Muka Surat : 400
Kategori: Novel Dewasa, Novel Dewasa Umum, Novel Humor
Penerbit: PTS One Sdn Bhd


Ini ialah antara sedutan perenggan dalam novel ini. Amacam, tertarik?




Sinopsisnya...

Zara dan Ghina adalah kembar seiras, tetapi tidak serupa. Meskipun mempunyai persamaan dari segi rupa paras, namun karakter kedua-duanya adalah sangat berbeza. Zara, si kakak sulung selalu bersikap dengki pada adik kembarnya, Ghina. Dia merasakan Ghina sering menunjuk-nunjuk di hadapan semua orang.
Sejak kecil, Zara mengidamkan kerjaya pramugari. Sudah banyak temuduga syarikan penerbangan yang dihadiri, namun tiada satu pun yang mengambilnya bekerja. Oleh kerana sudah terlalu lama menganggur, Zara terpaksa bersetuju untuk bekerja sebagai Pembantu Peribadi (PA) di syarikat tempat Ghina bekerja.
Bermacam-macam kejadian lucu yang berlaku sepanjang Zara bekerja di situ. Kadang kala dia menyamar sebagai Ghina dengan melekatkan tahi lalat palsu supaya menyerupai Ghina yang mempunyai tahi lalat manis di bawah bibir kanannya.

In sha Allah, novel ini bakal terbit pada Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2013 yang akan berlangsung di PWTC.

Sekalung tahniah diucapkan buat Mama Bella.
Okey, aku, bila lagi? :3

Assalamualaikum.

Wednesday, April 17, 2013

#Wordless Wednesday - Masih Bersyukur


Tuesday, April 16, 2013

Kejayaan VS Kegagalan

Assalamualaikum.

So sorry sebab lama tak update blog. Macamlah ada yang ternanti-nantikan entri-entri aku. Huhu.

Busy? Taklah. Cuma, mungkin malas sikit. Mood down gila bila kurang dari tiga orang yang join segmen Oh My Cupcakes! Rasa macam diri ini terlalu syok sendiri padahal tak ada orang nak peduli pun. Huhu. Itu sebab aku pun malas kot nak update entri. Kurang motivasi. Rasa seperti, macamana nak cakap ya? Hmmm. Abaikan.

Anyway, aku tiada apa-apa nak dipos hari ini. Jadi aku tempek gambar ni dalam entri ni. Moga menginspirasikan korang.



Assalamualaikum.


Friday, April 5, 2013

Ebook Percuma Aku Masuk Berita Harian!

Assalamualaikum.

Saja mahu letak tajuk yang meletup-letup dan sensasi gitu, dengan harapan adalah yang sudi menjenguk untuk baca entri ini. Hehehe.

Tarikh dah nak basi, sekarang baru aku nak pos entri fasal ni. Hahaha.

"La tadi kata ebook masuk dalam Berita Harian, mana? Mana?"

Cuba baca tajuk utama artikel tu, "25 Manuskrip E-Buku Masuk Peringkat Akhir"

"Lah, itu je? Ingatkan ada gambar handsome comel penulisnya sekali!" *Sambil hentak kaki*

Anyway, ebook aku tajuknya 'Oh My Cupcakes!', seperti yang pernah aku uar-uarkan sebelum ni. So, mohon sokongan dari rakan-rakan bloggers untuk download ebook free aku itu ya? Tarikh tutup 25 April. Makin banyak orang yang download, makin cerahlah peluang aku untuk memenangi pakej penerbitan ebook secara professional dari London, bernilai RM 10,000! (Mata berbinar-binar dan berkelip-kelip)

Simple je. Just klik http://www.e-sentral.com/search/byid/10829 , REGISTER dulu akaun, kemudian ADD TO LIBRARY. Kalau tak nak baca pun tak apa, asalkan korang support ebook aku. 


Oh, bagi yang ada nombor Maxis, download secara double ebook free aku dengan klik http://bit.ly/10qRZoc , macam biasa, REGISTER dulu, kemudian baru boleh download. Tak berat pun ebook aku, 10 saat dah siap, even internet korang lembab macam siput sedut.

Kalau korang buat apa yang aku mohon ni, maka inilah hasilnya.

Alhamdulillah, ini carta terlaris ebook-ebook finalis pada minggu pertama. Harap dapat kekalkan pada posisi selesa sehingga 25 April ini.

Moga Allah merahmati dan memurahkan rezeki korang semua. In sha Allah. Amin.

Assalamualaikum. :)

Thursday, April 4, 2013

Gadis Blink-Blink Sudah Berada Di Pasaran!

Assalamualaikum.


Akhirnya, novel aku Kak Qayyum Nur sudah pun dicetak dan akan diedarkan di pasaran buku Malaysia! Aku dapat tahu ni pun sebab kak Qayyum yang tag aku pada gambar ini di Facebook. Untunglah, dapat layanan first class dari penulis novelnya sendiri. Hehehe. Anyway, jangan lupa dapatkan novel ni tau.

Nak tahu sinopsis atau ringkasan novel ni? Boleh ke sini!

Okey. Giliran aku bila pula? Doa-doakan ya.

Assalamualaikum. :)

Wednesday, April 3, 2013

#Wordless Wednesday - Ujian Tuhan


Tuesday, April 2, 2013

Segmen Comel - Oh My Cupcakes!

Assalamualaikum.

Segmen ini habis sampai 25 April 2013.


Oleh sebab aku selalu tengok banyak rakan-rakan blogger suka buat segmen, aku pun tertarik sekali untuk buat segmen ini buat julung-julung kalinya. Lagipun, sudah 3 tahun aku berblog, tak pernah sekali aku anjurkan sebarang segmen. 


Terharu sekejap. Oh! Okey, sila sambung baca.


Tujuan Segmen Comel - Oh My Cupcakes! ini diadakan.

1) Merapatkan hubungan silaturahim sesama bloggers.
2) Membantu meningkatkan sedikit trafik untuk para bloggers yang ikut serta.
3) Meningkatkan kadar muat turun ebook percuma aku yang berjudul : Oh My Cupcakes!
4) Meningkatkan kualiti dan skill penulisan aku khususnya dalam penulisan novel.
5) Meningkatkan peratus aku untuk menang Pakej Penerbitan Ebuku dari London berjumlah RM 10,000. (Lihat jumlah harga pakej tu, buat aku nak pengsan!)
6) Memupuk budaya membaca ebook menggunakan medium digital kepada para bloggers seperti iPad, iPhone, tablet dan laptop/komputer.
7) Menyuntik sedikit motivasi untuk aku mencapai cita-cita menerbitkan sekurang-kurangnya sebuah novel di pasaran pada tahun ini. (In sha Allah)
8) Menghiburkan hati pembaca khususnya para bloggers yang sentiasa berkunjung ke blog ini, di samping memberi sedikit info tentang cupcakes serta memberi pengajaran dan nilai murni kepada pembaca.

Panjangnya senarai. Dah macam fakta Sejarah pun ada. :3


Langkah-Langkahnya.


1) Download / Add To Library / Baca  ebook aku yang berjudul Oh My Cupcakes! di E-sentral. Tekan sini! (Kalau masih ada masalah, mohon komen di sini atau di chatbox ya! Jangan malu-malu!)

Bagi pengguna Maxis yang ada iPad, iPhone, smartphone atau tablet, juga boleh download dan baca ebook aku di sini! Pastikan korang daftar dulu akaun tau!


2) Baca ebook aku itu, sekurang-kurangnya 5 halaman.


3) Buat satu entri bertajuk Segmen Comel - Oh My Cupcakes! .  Letak banner berserta backlink ke entri ini. Kemudian, tulis Review / Ulasan / Kritikan / Komentar tentang ebook yang korang telah baca minimum 5 muka surat itu. Pastikan ulasan itu benar-benar ikhlas dari hati anda. 


Contoh ulasan : Memang seronok Oh My Cupcakes ni. Walaupun tidak panjang tapi cukup membuatkan saya terhibur. Seolah-olah membaca novel tebal tapi pendek pun.Tahniah tuan Farid!



4) Letak link entri yang telah siap ditulis itu di bahagian komen sini. Senarai peserta akan dimuatkan dalam entri ini juga.




Apa yang Para Peserta Bakal Dapat Melalui Segmen Ini?



1) 5 blogger bertuah yang menulis entri paling kreatif dan ulasan paling menusuk jiwa dan kalbu akan mendapat review blog dari aku secara serentak!

2) Semua peserta akan dimasukkan dalam bloglist blog aku! Mudah-mudahan trafik anda semua akan sentiasa meningkat!

Maaf, tiada hadiah sebab aku belum bekerja. In sha Allah, lain kali kalau aku dah jadi penulis novel, aku hadiahkan novel kepada korang pula ek? ^______^


Akhir kata, majulah cupcakes untuk negara! Oh!

Semoga segmen ini mendapat sambutan yang menggalakkan. Harap-harap. Kalau tiada sambutan, aku akan bertambah malu kerana suka syok sendiri. Huhu. 


Assalamualaikum. :)